Och det här är jag:

Mitt foto
Sweden
Inspirationskällorna barn och allt möjligt annat kul. Är illustratören Maria Lindroos. annamarialindroos@gmail.com

27 november 2008

Sagan om SulanJo, tack... Bra!

Det är hög tid för julkalender.
Här har ni lirarna.
Men vad gör dom?
Var bor dom?
Vad heter dom? (En heter Sulan)
Vart ska dom?
Skriv och berätta för mig.
Start: 1 dec.

4 kommentarer:

 1. Han längst till höger, med hängslena, ser ut att heta ... Vejde!

  SvaraRadera
 2. Hon med kassen heter nog Milly Vanilli och drömmer om att bli konditor. I kassen ingredienserna till hennes fantastiska saffrans maräng hallon tårta. Som hon ska försöka sätta rekord med. Värden högsta och godaste tårta.

  SvaraRadera
 3. Killen med öronlappsmössan heter Tage. Han är bra på att åka pulka, fiska och hjälpa tanter över gatan. Hans käraste ägodel är en trasig tumstock han fått av sin farfar. Farfadern försvann i Kongo för många år sen. Tumstocken och ett fotografi är allt Tage har kvar av honom. Tumstocken kommer komma väl till pass, visar det sig, runt tredje advent. Tills dess nöjer sig Tage med att sura lite över att snön försvann, två dagars pulkaåkning gör ju inge glad när man är proffs!

  SvaraRadera
 4. Just det, lite bakgrund också. Vejde kommer antagligen från Norge, ingen vet riktigt men han har en lustig dialekt. Inte för att han pratar så mycket - Tage, som ändå är hans bästa vän, har bara hört honom säga ett tiotal ord totalt. Men han är trevligt sällskap ändå, gör kalasfina mackor med makrill i tomatsås som smakar fint efter en dag i pulkabacken. Vejde åker inte själv men tittar gärna på när Tage kastar sig nerför branterna.

  SvaraRadera

lejonet och tigern

lejonet och tigern
På savannen

Bloggintresserade